Ingeniería del Frío y de la Seguridad Alimentaria

Libros.

Artículos

Artículo 157
Título: Combined effect of lysozyme and nisin at different incubation temperatura and mild hest treatment on the probability of time to growth of bacillus cereus
Revista: Food Microbiology
Año: 2011
Volumen: 2-28Página Inicio: 305Página Fin: 310
Autores:
  • ANTOLINOS LÓPEZ, VERA
  • MUÑOZ CUEVAS, MARINA
  • ROS CHUMILLAS, MARÍA
  • AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
  • PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
  • FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
Artículo 158
Título: Combined effect of lysozyme and nisin at different incubation temperature and mild heat treatment on the probability of time to growth of Bacillus cereus
Revista: Food Microbiology
Año: 2011
Volumen: 28Página Inicio: 305Página Fin: 310
Autores:
  • AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
  • FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
Artículo 159
Título: Moderate UV-C pretreatment as a quality enhancement tool in fresh-cut Bimi® broccoli.
Revista: Postharvest Biology and Technology
Año: 2011
Volumen: 62 (3)Página Inicio: 327Página Fin: 337
Autores:
  • MARTÍNEZ HERNÁNDEZ, GINÉS BENITO
  • GÓMEZ DI MARCO, PERLA AZUCENA
  • ARTÉS CALERO, FRANCISCO
  • ARTÉS HERNÁNDEZ, FRANCISCO DE ASÍS
Artículo 160
Título: Thermal inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris spores under conditions simulating industrial heating processes of tangerine vesicles and its use in time temperature integrators
Revista: European Food Research and Technology
Año: 2011
Volumen: 232Página Inicio: 821Página Fin: 827
Autores:
  • LÓPEZ MARTÍNEZ, MARÍA DOLORES
  • GARCÍA GÓMEZ, PRESENTACIÓN
  • FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
  • PALOP GÓMEZ, ALFREDO
Artículo 161
Título: Plants as biofactories: Physiological role of reactive oxygen species on the accumulation of phenolic antioxidants in carrot tissue under wounding and hyperoxia stress
Revista: Journal of Agriculture and Food Chemistry
Año: 2011
Volumen: 59Página Inicio: 6583Página Fin: 6593
Autores:
  • JACOBO VELÁZQUEZ, DANIEL
  • MARTÍNEZ HERNÁNDEZ, GINÉS BENITO
  • RODRÍGUEZ , SILVIA DEL CARMEN
  • CAO , CONG MEI
  • CISNEROS ZEVALLOS, LUIS
Artículo 162
Título: Effect of UV-C on pathogen and spoilage bacterial growth in vitro and in inoculated baby spinach leaves.
Revista: Postharvest Biology and Technology
Año: 2010
Volumen: 56Página Inicio: 221Página Fin: 223
Autores:
  • AGUAYO GIMÉNEZ, ENCARNACIÓN PILAR
  • MARTÍNEZ HERNÁNDEZ, GINÉS BENITO
  • ARTÉS CALERO, FRANCISCO
Artículo 163
Título: New food processing technologies as a paradigm of safety and quality
Revista: British Food Journal
Año: 2010
Volumen: 112Página Inicio: 467Página Fin: 475
Autores:
  • RODRIGO , DOLORES
  • SAMPEDRO , FERNANDO
  • SILVA , A
  • PALOP GÓMEZ, ALFREDO
  • MARTÍNEZ , ANTONIO
Artículo 164
Título: Prediction of time to growth of Listeria monocytogenes using Monte Carlo simulation or regression analysis, influenced by sublethal heat and recovery conditions
Revista: Food Microbiology
Año: 2010
Volumen: 27Página Inicio: 468Página Fin: 475
Autores:
  • PALOP GÓMEZ, ALFREDO
  • FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
Artículo 165
Título: Characterization of Bacillus sporothermodurans IC4 spores; putative indicador microorganism for optimisation of thermal processes in food sterilisation
Revista: Food Research International
Año: 2010
Volumen: 43Página Inicio: 1895Página Fin: 1901
Autores:
  • VAN ZUIJLEN , ANDRE
  • AMÉZQUITA , ALEJANDRO
  • PALOP GÓMEZ, ALFREDO
  • BRUL , STANLEY
  • FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
Artículo 166
Título: Modeling the lag period and exponential growth of Listeria monocytogenes under conditions of fluctuating temperature and water activity values
Revista: Applied and Envirnomental Microbiology
Año: 2010
Volumen: 76Página Inicio: 2908Página Fin: 2915
Autores:
  • FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
  • GEORGE , SUSAN
  • PIN , CARMEN
Artículo 167
Título: Mandarin peel wastes pretreatment with steam explosion for bioethanol production
Revista: Bioresource Technology
Año: 2010
Volumen: 101Página Inicio: 3506Página Fin: 3513
Autores:
  • BOLUDA AGUILAR, MARÍA
  • GARCÍA VIDAL, LIDIA
  • GONZÁLEZ CASTAÑEDA, FAYINY DEL PILAR
  • LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
Artículo 168
Título: Determination of the effect of plant essential oils obtained by supercritical fluid extraction on the growth and viability of Listeria monocytogenes in broth and food systems using flow cytometry
Revista: LWT-Food Science and Technology
Año: 2009
Volumen: 42Página Inicio: 220Página Fin: 227
Autores:
  • PALOP GÓMEZ, ALFREDO
  • TABERA , JAVIER
  • FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR